zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten, sport wil hervatten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij of zij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk. Steeds vaker is hij/zij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij/zij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.