zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Over GGZ Drenthe

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en welbevinden. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek.
       
GGZ Drenthe is gespecialiseerd in trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

 

Contact
Aanmeld- en informatiecentrum
GGZ Drenthe en Indigo
T: (0592) 74 14 14
E: aanmeldcentrum@ggzdrenthe.nl

 

Indigo

Indigo biedt psychische hulp, direct en dichtbij. Bij stress, angst, somberheid, piekeren of andere psychische klachten helpt Indigo om actief met een probleem aan de slag te gaan. Een hulpverlener van Indigo gaat samen met u aan de slag met uw klachten en zoekt uit wat de oorzaak kan zijn. Zo wordt voorkomen dat problemen erger worden. Indigo-Drenthe is onderdeel van GGZ Drenthe.

Indigo biedt verschillende vormen van kortdurende hulp. Deze worden ingezet wanneer de psychische problematiek herkenbaar is, maar de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn. De hulp wordt geboden via enkele gesprekken met een praktijkondersteuner bij de huisarts (POH-GGZ) of met kortdurende behandelingen op één van de locaties van Indigo.

Het kan dan gaana om klachten als:

  • Angst, spanning, paniek

·                                 Depressie, somberheid

·                                 Dwang

·                                 Onverwerkte problemen, trauma

·                                 Gedragsproblemen (AD(H)D)

·                                 Medisch onverklaarde klachten

 

Contact
Aanmeld- en informatiecentrum
GGZ Drenthe en Indigo
T: (0592) 74 14 14
E informatie@indigodrenthe.nl
U: www.indigo.nl
U: www.ggzdrenthe.nl