zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Huisartsenpraktijken

westhofhuis Barneveld

De huisartsenpraktijken binnen Gezondheidscentrum De Monden leveren huisartsenzorg op hoog niveau voor hun patiënten. Binnen de praktijken werken teams van huisartsen, doktersassistentes, praktijkondersteuners en andere medewerkers intensief samen om de patiënt de goede zorg op het goede moment te kunnen bieden. Hierbij wordt samen met de patiënt gekeken welke zorg er nodig is.

Er is een breed pakket aan huisartsgeneeskundige zorg:

  • de zogenaamde basiszorg, die je in elke huisartsenpraktijk kunt krijgen,
  • uitgebreide zorg bij chronische ziektes, dit in goede samenwerking met de andere zorgverleners van Gezondheidscentrum De Monden.
  • veel mogelijkheden op het gebied van diagnostiek: de assistentes in de praktijken doen bloedafnames  voor bloedonderzoek, de huisartsen kunnen verdachte bultjes verwijderen en laten nakijken,  in Valthermond worden uitgebreid oogonderzoek en  echo’s gedaan, en er is een goede samenwerking met de ziekenhuizen in de regio voor extra aanvullend onderzoek.
  •  een groot scala aan aanvullende behandelingen in de praktijken: van begeleiding bij psychische klachten tot het plaatsen van spiraaltjes, en van sterilisatie bij de man tot ooglidcorrecties.

De zorg wordt zo veel mogelijk in de nabije omgeving van de patiënt geleverd: in de huisartsenpraktijken of zelfs bij de patiënten thuis. Als de situatie zo complex wordt dat dit niet meer lukt, wordt er samengewerkt met de ziekenhuizen om te zorgen dat elke patiënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.