zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Samenwerking

In Gezondheidscentrum de Monden werken verschillende organisaties samen.
Al deze zorg- en welzijnsinstellingen hebben met elkaar afspraken gemaakt om de zorg en ondersteuning in Gezondheidscentrum de Monden goed te organiseren. Welke hulpverlener doet wat en wanneer? Wie verwijst u door naar een andere hulpverlener? Wie zorgt dat u de juiste ondersteuning krijgt?

Zorg en ondersteuning in uw buurt

In Gezondheidscentrum de Monden worden in uw wijk veel ondersteunende activiteiten en diensten aangeboden. Alle hulpverleners gaan regelmatig met elkaar om tafel om te kijken of de activiteiten en diensten passen bij uw vragen. En of er nieuwe activiteiten aangeboden moeten worden. Wilt u weten welke activiteiten en diensten er in uw buurt zijn? Kijk dan bij Activiteiten in en met de buurt

Zorgpaden

In de medische zorg gelden voor elke aandoening of elk ziektebeeld andere samenwerkingsafspraken. Daarom zijn al deze afspraken vastgelegd in zogenoemde zorgpaden. Het zorgpad beschrijft het pad dat u doorloopt wanneer u ziek wordt. Wat gebeurt er bij de behandeling en met wie heeft u te maken? Voor de aandoeningen die het meest voorkomen is zo’n zorgpad opgesteld. Wilt u daar meer over weten, kijk dan bij Zorgpaden.  

Uw eigen contactpersoon

Wanneer u zorg en ondersteuning nodig heeft kunt u te maken krijgen met één, maar meestal meerdere hulpverleners van verschillende organisaties.  
Uw praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk is altijd uw vaste contactpersoon. Zij is als het ware uw gezondheidscoach!
In de zorg noemen we dit veelal uw casemanager.

Samenwerkende organisaties

In Gezondheidscentrum De Monden werken samen:

  • huisartsenpraktijken MC Noorderbreedte, MC Valthermond, MC Tweede Exloërmond;
  • thuiszorgorganisatie Icare;
  • GGZ/Indigo Drenthe;
  • Fysiotherapie Musselkanaal//BAG Kanaalstreek;
  • Welzijnsgroep Andes

Meer informatie over alle samenwerkende organisaties vindt u via het menu bovenaan het scherm.