zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Zorg nieuwe stijl

Samenwerken, afstemmen en afspraken maken heeft altijd al onze aandacht. Nieuw in Gezondheidscentrum De Monden is dat we daadwerkelijk verbinding maken met alle betrokken partijen. Verbinding met u, verbinding met alle verschillende zorgverleners met elk hun eigen specialisme en verbinding met uw omgeving waarin hulpverleners en vrijwilligers u bijstaan wanneer u ouder wordt en meer zorg nodig heeft.

Verbinding met u, uw eigen kracht

In Gezondheidscentrum de Monden staat u centraal. We richten ons op uw eigen kracht. Dat betekent dat we allereerst kijken naar wat u wél kunt of waar u in uw eigen omgeving steun bij kunt vinden. U bepaalt, samen met uw praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk, welke zorg of hulp voor u belangrijk is, zodat u langer zelfstandig kunt blijven. Zo heeft u uw eigen ‘hulpteam’ om u heen, die ook in de gaten houden wanneer het minder goed met u gaat. Een prettig gevoel.

Verbinding met alle zorgverleners

Wanneer u dan toch ziek zou worden en misschien een aandoening krijgt, zoals COPD of hartklachten, dan heeft u binnen Gezondheidscentrum de Monden één vast aanspreekpunt. Uw praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd wordt over uw aandoening en over de behandeling. Zij ondersteunt u bij het nemen van beslissingen hierover. Zij is ook voor de andere zorgverleners waar u mee te maken kunt krijgen het vaste aanspreekpunt. Zo blijft zij goed op de hoogte hoe het met u gaat.

Verbinding met uw omgeving

In uw directe omgeving worden veel activiteiten en diensten aangeboden door hulpverleners en vrijwilligers. Met elkaar helpen zij u bij kleine en grote zaken. De buurtwerkster, de chauffeur van de boodschappenbus, de financiële budgetcoach, de thuiskapster, de huishoudelijke hulp. Zij geven u dus geen medische zorg, maar dit maakt ze beslist niet minder belangrijk! Zij vormen het ‘noaberschap’, bieden u hulp en ondersteuning. Zo zorgen we er met elkaar voor dat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid behoudt.
In Gezondheidscentrum de Monden werken we samen met al deze hulpverleners en vrijwilligers. We weten van elkaar wat we doen en welke mogelijkheden er zijn om u zo goed mogelijk te ondersteunen. Uw praktijkondersteuner speelt hierbij een belangrijke rol. Zij weet waar u behoefte aan heeft en weet ook welke activiteit of dienst u kan helpen.