zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Samen in en met de buurt

Gezondheidscentrum de Monden biedt ondersteunende diensten en activiteiten aan inwoners van Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond. Dit doen we samen met u én met alle betrokken organisaties in de gemeenschap. De activiteiten en diensten zijn bedoeld om u zo lang mogelijk in goede gezondheid thuis te laten wonen.

U wilt bijvoorbeeld best meer gaan bewegen, maar u weet niet hoe u dit aan kunt pakken? U zou wel ondersteuning willen in uw thuissituatie omdat u er alleen voor staat? Of blijven sommige klusjes in huis toch wel erg lang liggen? Samen met u zoeken we naar oplossingen om u zo goed mogelijk te helpen.

 In het menu links ziet u de onderwerpen waar verschillende activiteiten bij horen. Maar wat vindt u waar? Hieronder een korte toelichting. U kunt ook direct klikken op het onderwerp in het linkermenu.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen! Dat noemen we Preventie. U vindt hier diensten en activiteiten waarmee we vooral willen voorkomen dat u ziek wordt of waardoor uw gezondheid minder snel verslechterd.

Gezonde leefstijl

Een leven lang fit, wie wil dat niet? En natuurlijk weet u dat bewegen en gezond eten goed voor u is en roken slecht. Maar u wilt ook leuk en gezellig leven. De diensten en activiteiten onder Gezonde leefstijl helpen u om hier een mooie balans in te vinden.  

Mantelzorg en vrijwilligerszorg

Als mantelzorger heeft u de zorg voor een partner, kind, familielid of vriend die niet of gedeeltelijk voor zichzelf kan zorgen. We willen u daarbij graag ondersteunen, u staat er niet alleen voor. Andere vrijwilligers zijn ook heel belangrijk in de zorg, ze kunnen u dichtbij huis ondersteunen. Heeft u weinig of geen mensen in uw omgeving voor wat extra steun, dan kunt u een beroep doen op vrijwilligers. Om samen ergens naar toe te gaan of gewoon voor een kopje koffie en een praatje.

U vindt hier ook informatie om u als vrijwilliger aan te melden.     

Wonen, welzijn en praktische hulpdiensten

Bij deze activiteiten en diensten gaat het erom dat u prettig woont, dat u zich goed kunt redden en dat u zich prettig voelt in uw eigen thuissituatie. De hulp varieert van kleine tot grotere zaken. Een lastig formulier invullen? Hulp bij klusjes in en rond uw huis? Een kapster aan huis of een maaltijdservice? We helpen u graag.

U vindt hier ook activiteiten die mensen in de buurt motiveren tot ‘noaberschap’. Zorg dichtbij is ook zorgen voor elkaar.  

Steun bij financiële zaken en in de thuissituatie

Al die dagelijkse dingen, het huishouden, de financiën, de kinderen. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk, maar als u zich (tijdelijk) niet goed in uw vel voelt is dat niet zo vanzelfsprekend. Deze activiteiten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij uw huishouden, bij het opvoeden van de kinderen of bijvoorbeeld bij het verwerken van verdriet. Voor financiële hulp en advies kunt u terecht bij de budgetcoach. Het PGB-spreekuur is er voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).