zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt patiënten met klachten van houding en/of beweging. En de gevolgen van deze klachten voor de dagelijkse activiteiten. Het doel van de fysiotherapie is dat u weer zo optimaal mogelijk functioneert in de omgeving waarin u leeft, woont en werkt. De behandeling richt zich niet op de aandoening, maar op de gevolgen van de aandoening voor uw houding en beweging. De fysiotherapeut probeert uw herstel te bevorderen en begeleidt u bij het:

  •     verbeteren van lichamelijke functies, zoals kracht en coördinatie
  •     leren omgaan met mogelijke beperkingen.

Sinds 1 januari 2006 kunt u zich ook op eigen initiatief  bij ons aanmelden. Bij deze directe toegankelijkheid maakt u een afspraak en na een screening bepaalt de fysiotherapeut samen met u  of er al dan niet een behandeling plaats gaat vinden. De therapeut stelt dan uw huisarts hiervan op de hoogte en vraagt, indien nodig, nog om aanvullende informatie.

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende polis. In de meeste gevallen zal uw zorgverzekeraar de behandeling volledig vergoeden. Wij hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract. Het is altijd aan te raden zelf uw polisvoorwaarden nog eens goed door te lezen, en bij onduidelijkheden te overleggen met uw behandelend fysiotherapeut daar er per verzekeraar grote verschillen bestaan.

Sinds Juli 2007 zijn wij aangesloten bij BAG (bureau voor arbeid en gezondheid) en leveren wij diensten op het gebied van arbeid en gezondheid.