zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Afbeelding: foto thuiszorg

Of u nu woont in een eengezinswoning, een appartement of een aanleunwoning, in de stad of op het platteland. Thuis is de belangrijkste plek op aarde en u wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ongeacht uw leeftijd, handicap of ziekte. Met een beetje hulp, verzorging of verpleging, is dat goed mogelijk. Misschien kunt u naasten of huisgenoten inschakelen, maar soms is dat niet mogelijk, niet voldoende of heeft u professionele zorg nodig. Wanneer u zorg nodig heeft, zijn wij er voor u.

De zorg die Icare u biedt is afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en thuissituatie. We overleggen met u welke zorg dat is. Wat is haalbaar, wat is noodzakelijk, wat is wenselijk en wat zijn voor u de beste tijden om verzorgd of verpleegd te worden. Regelmatig bespreken we met u of alles naar wens verloopt, want misschien zijn er zaken die aangepast moeten worden. Welke zorg u ook krijgt, het is ons doel om u zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Icare levert dag en nacht zorg. Dat is een prettig idee. Op tijden die u wenst, maar ook bij een acuut probleem, 24 uur per dag is Icare er voor u.
Icare werkt nauw samen met alle disciplines van de gezondheidszorg bij u in de buurt, zoals de huisarts, fysiotherapie en apotheek. Bovendien hebben we regelmatig overleg met de specialisten van het ziekenhuis. De thuiszorg die Icare u biedt is daarmee vakbekwaam en specialistisch.


.

Verpleging en Verzorging

Icare biedt professionele verpleging en verzorging bij u thuis. Onze medewerkers verlenen u zorg als u uit het ziekenhuis komt, ziek bent of een beperking heeft. Zij geven u hulp en advies bij het innemen van medicijnen, verzorgen wonden of stoma's en geven u voorlichting over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Als u verpleging en verzorging nodig heeft, komt er een verzorgende of verpleegkundige langs. Hij/zij helpt u bij dagelijkse handelingen zoals opstaan en naar bed gaan, wassen en douchen, aankleden, eten of naar het toilet gaan. Ook begeleidt zij u, bijvoorbeeld bij het omgaan met uw ziekte of ouderdomsproblemen en helpt zij bij het gebruik van medicijnen, verzorging van een wond of stoma.. 
De verpleging kan tijdelijk zijn maar ook langdurig, bijvoorbeeld als u chronisch ziek bent.
.
Icare biedt tevens terminale zorg voor als u of uw familielid thuis wil sterven. Verder staan we voor u klaar als u 's nachts zorg aan huis nodig heeft. Het kan dan gaan om een langere, geplande periode, maar ook om acute gevallen, zoals bij plotselinge ziekte of uitval van uw mantelzorger(s). 

Heeft u verpleging of verzorging in uw thuissituatie nodig dan heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Alle informatie over verpleging en verzorging thuis, maar ook het telefoonnummer van het kantoor van het CIZ, kunt u opvragen bij ons via Icare Zorgcentrale 0900 88 33 (€0,10 p/), 7 dagen per week, 24 uur per dag.