zoeken

Welkom bij GC de Monden

Samenwerken aan goede zorg en welzijn in Nieuw Buinen, Valthermond en Tweede Exloërmond, gebied De Monden

Lettertype: A A A

Zorg voor mensen met dementie

Afbeelding: foto pg zorg

'Mijn vergeetachtigheid neemt toe. Dat maakt me onzeker. Het is alsof ik de grip om mijn leven en het contact met anderen verlies. Dat geeft me een onveilig en angstig gevoel. Het maakt me tegelijkertijd vaak verdrietig, geïrriteerd of boos.'

Geheugenstoornissen hebben grote impact op de kwaliteit van leven. De ernst van de aandoening en het feit dat genezing niet mogelijk is, maken deskundige, gespecialiseerde zorg noodzakelijk. Zeker als u zo lang mogelijk verantwoord en prettig thuis wilt blijven wonen.

Met de zorg van de gespecialiseerde Psychogeriatrische (PG-) teams van Icare kan dat. De verpleegkundigen en verzorgenden in dit team zijn hiervoor speciaal opgeleid. Ze zijn geselecteerd op basis van deskundigheid, kwaliteit en affiniteit met mensen met dementie en andere geheugenstoornissen. Zij weten hoe belangrijk het is om u goed te leren kennen en zij nemen de tijd om een relatie op te bouwen. Vanuit persoonlijke belevingsgerichte zorg bieden zij structuur, rust en een gevoel van veiligheid. Zo zorgen zij ervoor, samen met de mantelzorgers of naasten, dat mensen met dementie of andere geheugenstoornissen zo lang mogelijk verantwoord en prettig thuis kunnen wonen.

Hoe kunt u thuiszorg bij dementie aanvragen?

Krijgt u al thuiszorg van Icare dan kunt u contact opnemen met uw verpleegkundige of verzorgende. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met u en uw naasten.

Maakt u nog geen gebruik van thuiszorg, dan heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ stelt vast of u in aanmerking komt voor thuiszorg en voor hoeveel uur per week. Voor meer informatie over het aanvragen van een indicatie, kunt u bellen met Icare Zorgcentrale, 0900 88 33, 24 uur per dag, 7 dagen per week (€ 0,10 p.m.).